Mød en turleder

Udgivet 10-11-2016, tags: Turleder |

Karina MØller BecK

modenturleder karinamollerbeckJeg hedder Karina og har foreløbig været turleder en sæson, nemlig i 2016. Jeg er turleder i gruppe C og valgte den gruppe fordi, jeg selv kører gruppe C. Jeg blev enig med mig selv om, at det nok var lettest at være turleder, hvis jeg kendte bare en lille smule til dem, som kørte i gruppen.

Hvorfor er du turleder?
Fordi turleder funktionen i mine øjne, er den som binder klubben sammen. Og for at det ikke skal være de samme som skal stå for det hver gang, så valgte jeg at melde mig under turlederfanerne trods det, at jeg selv var rimelig ny på cyklen (havde kørt en sæson). Men jeg tænkte, at hvis jeg kan lave en rute til mig selv, s� kan jeg vel også lave en rute til andre. Og det er jo alles ansvar, at vi får en god tur, og ikke som sådan op til den enkelte turleder. Vi er jo voksne mennesker, som er gode til at passe på hinanden.

Hvad er sjovt, ved at være turleder?
Det sjove ved at være turleder er, at lave en rute som folk har lyst til at cykle - ellers synes jeg måske ikke som sådan, at det er sjovt at være turleder, men mere en investering i fællesskabet, så "tjansen" bliver fordelt nogenlunde ligeligt, hvis man kan sige det sådan :-)

Hvad er udfordrende, ved at være turleder?
Det kan være udfordrende, hvis der er mange i gruppen og niveauet er meget spredt. Der kan det være svært at finde et tempo, hvor alle har en god tur uanset niveau. Og her gælder det selvfølgelig om så at være skarp til finde nogle steder på ruten hvor de stærkeste kan brænde noget energi af - det er en af de ting jeg gerne selv vil blive bedre til som turleder.

Fortæl noget sjovt
En sjov oplevelse var måske dengang jeg lavede en tur til ishuset på Sellerup strand. Jeg lavede et opslag på facebook som ingen havde set, og da vi nåede til frem til ishuset, var der ingen som havde lyst til is - så jeg måtte undvære isen, og vi kørte videre :-) i øvrigt havde jeg lovet, at det ikke blev en bakketur, men efter turen fra Sellerup og op til Brejning by måtte jeg alligevel lægge øre til et par drilske kommentarer om de bakker jeg havde lovet vi ikke skulle køre... men 400 højdemeter på en tirsdag aften er da ikke en bakketur vel? ;-)

Tip til andre?
Et godt tip til nye turledere er egentlig bare at springe ud i det - alle er jo søde og hjælpsomme, så jeg synes aldrig man føler sig alene i turledertjansen. Man kan også altid spørge en klubkammerat om vedkommende vil hjælpe til - f.eks. med at have overblik over, om alle er med og om tempoet er ok osv.

Og så fandt jeg selv ud af, hvor vigtigt det er, at folk sender meldinger videre, da det er svært at råbe en stor flok op - og det kan man måske med fordel pointere allerede inden turen starter.

Jeg kan også anbefale at man måske slår turen op inde i vores facebookgruppe - det er rart på forhånd at vide hvor turen går hen synes jeg, når det f.eks. ikke er en selv der har turledertjansen.

 

Om Mød en Turleder

Hen over vinterhalvåret sætter vi fokus på turlederkorpset i Baghjulet.

I vil, i de kommende måneder, få lejligehed til at hilse på udvalgte turledere fra de forskellige grupper og høre dem fortælle om sig selv og hvordan de løser turlederopgaven, som de frivilligt har påtaget sig i Baghjulet.