Mød en turleder

Udgivet 10-11-2016, tags: Turleder |

Morten Erland Pedersen

modenturleder mortenerlandJeg hedder Morten og har været turleder i gr. A siden 2013. Jeg er turleder i Gr. A, da det er der jeg passer tempomæssigt. Her bliver der givet godt med gas og man er for det meste helt færdig, når man kommer hjem.

Hvorfor er du turleder?
For det første fordi, at det at have turlederordningen er meget grundlæggende ting i Baghjulet. For det andet er det rigtig godt, at man kan møde op til træning og der er en, der har planlagt en tur.

Hvad er sjovest ved at være turleder?

At holde styr på  om alle er med. At få givet tegn eller sagt, hvad der sker så  alle er med på det, for er der misforståelser kan der hurtigt ske styrt eller man kan komme for tæt på andre trafikanter.

Hvad er mest udfordrende?

I en gruppe er alle ikke lige stærke, så det er en god ide med nogle intervaller, så dem med meget i benene får brændt noget krudt af, så passer gruppen bedre sammen bagefter.
Når jeg forbereder en tur, går jeg efter at køre på de mindre veje hvor der er mindst trafik. Jeg kigger efter bakker og byskilte, som jeg kan bruge til interval. Jeg starter træningen med opvarmning, hvor vi cykler 2 og 2 og der er tid til at få snakket de første 10-15 km. Så står den på rulleskift 5-10 km. Så interval og 2 og 2 igen, hvor vi snakker og får pulsen ned.

Fortæl noget sjovt

Sjove ture er, når vi har besøg af de unge "proffer". (unge medlemmer, der også kører pro-tour, red.) Det er sjovt at se, hvor meget mere de har i benene, at de har bedre teknik osv. Jeg synes det er fedt, at vi i Baghjulet også kan kan tiltrække denne gruppe medlemmer.

 

Om Mød en Turleder

Hen over vinterhalv�ret sætter vi fokus på turlederkorpset i Baghjulet.

I vil, i de kommende m�neder, få lejligehed til at hilse på udvalgte turledere fra de forskellige grupper og høre dem fortælle om sig selv og hvordan de løser turlederopgaven, som de frivilligt har påtaget sig i Baghjulet.