Mød en turleder

Udgivet 10-11-2016, tags: Turleder |

Helle StougÅrd

modenturleder hellestougaardJeg hedder Helle og jeg har været turleder i gr. D siden august 2006 (dengang hed gruppen "Gr. 3"). Gruppen cykler mellem 24-27 km/t i snit.

Hvorfor er du turleder?
I starten fordi jeg følte, jeg også må tage min tørn (nu da jeg nød så godt af de andres ture). I starten planlagde jeg turene lang tid før, men med ørene kører det mere på rutinen. Jeg kan stort set altid "ryste en tur ud af ærmet" - og så får jeg jo også kørt den rute, jeg bedst selv kan li. Det er jo fordelen ved at være den, der bestemmer. :-)  Jeg har taget DCU Kaptajnkursus og er uddannet DGI Landevejsinstruktør.

Hvad er sjovt, ved at være turleder?
At finde en fed rute og for mig er det en rute der går ud på de helt små landeveje, uden for meget trafik. Mine ture går til Fyn, for her er jeg kendt. Pga. trafikforhold cykler jeg helst aldrig i gruppe på Hovedlandevejen, Assenslandevejen, Bogenselandevejen og Ruggårdslandevej - alle de små veje derimellem elsker jeg. Jeg undgår bykørsel og smalle cykelstier. Jeg kan godt li at "nørde" med at finde de små veje og at prøve at finde på noget nyt hver gang (hvilket er svært, efter 10 år!).

Hvad er udfordrende, ved at være turleder?
Det er udfordrende, hvis gruppen af en eller anden grund ikke harmonerer. Det kan være hvis spredningen mellem stærkeste og svageste rytter er for stor. I "gamle dage" var det også et problem, at vores grupper var for store og at kommunikation i grupperne derfor var for svær. Det problem er afhjulpet meget af reglen om max 20 i en gruppe, som så udløser opdeling. Jeg er også med erfaringen blevet bedre til at dele op, når jeg forudser, at vi får problemer med at cykle samlet som gruppe.

Fortæl noget sjovt
Der har virkelig været mange sjove oplevelser. Det er sjovt når folk er frisk på, at være med til nogle træningsøvelser, f.eks parløb, interval, bakkespurter mv. Jeg elsker også de ture, hvor der har været plads til grin og snak undervejs.

Tip til andre?
Til de gamle turledere (og dem hører jeg jo selv til): Vi skal huske, at der hver sæson kommer nye til Baghjulet, for hvem mange ting ikke er en selvfølge. Så vi må aldrig forfalde til at køre for meget på rutinen og tage ting for givet.
Til de nye i klubben, som måske ikke er turledere endnu, vil jeg sige: Kast jer ud i at være turleder. Mange siger, de ikke kan finde rundt. Til dem vil mit tip være: Vælg en rute du kan udenad og kør den, de gange du har tjansen.

Der er generelt en meget positiv indstilling overfor turlederen i Baghjulet. Der er næsten altid glæde og rosende ord, efter en tur.

 

Om Mød en Turleder

Hen over vinterhalvåret sætter vi fokus på turlederkorpset i Baghjulet.

I vil, i de kommende måneder, få lejligehed til at hilse på udvalgte turledere fra de forskellige grupper og høre dem fortælle om sig selv og hvordan de løser turlederopgaven, som de frivilligt har påtaget sig i Baghjulet.