MRSA bakterier

Udgivet 05-11-2014, tags: Sikkerhed |

Foranlediget af den senere tids debat om resistente MRSA-bakterier i landbruget har jeg spurgt Staten Serum Institut om vi som cykelryttere, når vi kører på de små landeveje, hvor også landmændene kører med deres gyllevogne og ofte taber noget, kan risikere at blive smittet med disse bakterier.

Med Alpetramp in mente er det jo ikke småting man får sprøjtet i hovedet og på drikkedunkene.

Jeg har fået svaret i dag, og det giver stof til eftertanke, som jeg gerne vil videreformidle her på vores hjemmeside.

Statens Serum Institut skriver:

"Tak for din henvendelse.

Det kan ikke udelukkes, at der er MRSA i gylle, men smitterisikoen ved gylle og ventilationsluft, er noget af det, der skal undersøges nærmere, og vi forventer, at der opstarter en række forskellige projektet i nærmeste fremtid.

Ud over MRSA kan der være mange andre bakterier i gylle fx coli-bakterier og salmonella, og jeg vil anbefale, at I altid beskytter tuden på jeres drikkedunk, så den ikke bliver forurenet med stænk fra vejen. Stænk i ansigtet er nok mere vanskeligt at undgå, men I må forsøge at minimere forureningen ind i munden - altså undgå at slikke sig om læberne o.l., hvis der sidder noget snavs.

Jeg har ikke meget kendskab til cykelrytteres særlige forhold, men hvis ovenstående ikke giver mening for jer, så skriv endelig igen eller ring.

Med venlig hilsen

Tinna Ravnholt Urth
Rådgivningstjenesten for MRSA i husdyr
Hygiejnesygeplejerske, MPH
Mikrobiologi & Infektionskontrol
Sektor for Diagnostik & Infektionskontrol"

Hermed er tippet givet videre.

Læs mere om MRSA her.

Jørgen Rasmussen.

Støt dem, der støtter Baghjulet