MTB-instruktøruddannelse i Slettestrand.

Udgivet 31-03-2014, tags: Kursus |

Vi var 21 MTB'ere samlet på DCU-kurset i Slettestrand denne weekend. Der var MTB-ryttere samlet fra hele landet lige fra Hillerød, Roskilde, Middelfart, Vejle, Varde til Århus. Les og jeg deltog for Baghjulet.

slettestrandkursus3

Efter at have været heroppe til en tekniktræning weekend i November sidste år, hvor Esben Kronborg og Allan Bachmann også var instruktører, var jeg spændt på hvad vi egentlig yderligere kunne få ud af dette kursus. Kunne der fyldes mere på?

slettestrandkursus2

Og ja – det kunne der.

Hvad har vi bl.a. fået med hjem?
- Vi har fået et bedre helhedsindtryk af hvilke færdigheder en MTB-rytter skal besidde.
- Vi har fået ideer til at køre intervaltræning og, hvorledes man kan gøre det mere spændende og udfordrende
- Vi har fået inspiration til, hvorledes man bedst får formidlet teknik indlæring til andre efter "byggeklods"-princippet

Ligeledes har det været inspirerende at høre, hvorledes andre klubber arbejder med træningen samt, hvorledes de f.eks. håndterer mange forskellige niveauer, interesser og ambitions niveauer i klubben.

Hvorledes vil det komme klubben til gode?

Vi har fået inspiration til at lave en struktureret interval og teknik træningsplan for at være med til at styrke dem, der gerne vil give den gas på MTB.

Der er sagt og skrevet meget, om der skal laves separate kvindehold eller ej. Personligt mener jeg ikke der skal, men jeg tror det vil være en god ide at tilbyde nogle gange "lukket" træning kun for kvinder, for at skabe et trygt og godt fundament til at kunne køre med på klubbens almindelige holdinddeling.

Alle disse tanker og ideer vil blive vendt med vores MTB-udvalg med henblik på, at vi får prioriteret indsatsen, så den understøtter det vi ønsker at tilbyde i klubben.

Det skal nok blive sjovt - de tørre sommerspor kalder :-)

slettestrandkursus1