Hannerup MTB

Udgivet 14-10-2013, tags: Løbsberetninger | MTB |

Det er de ord jeg vil sætte på søndagens MTB løb i Hannerupskoven, som Fredericia CC havde arrangeret, og Louise Selmer havde været så venlig at stå for klubtilmelding til så vi var en stor gruppe baghjulere på 24 der var tilmeldt, og i løbet af søndag formiddag kom der flere baghjulere til så vi var rigtig godt repræsenteret i vores blå klubtrøjer.

Samtidig var der en del baghjulere der var kommet på plads ved starten og i skoven som heppekor.

Som overskriften antyder, var det første gang jeg prøvede kræfter med et MTB løb, jeg har vel kørt i skoven som træning en 5-6 gange og synes det var OK alternativ træning til landevejsløb men når så mange mere eller mindre "vilde" mountainbikere slippes fri på en gang på de smalle skovstier så gælder det om at holde tungen lige i munden.

På landevejen er der som regel god plads, og rokeringer i feltet sker under ordnede forhold, men i skoven blev jeg presset bagfra på  steder hvor der overhovedet ingen plads var til at overhale og så var det bare med at give gas for ikke at være for meget stopklods.

Den store udfordring var teknikken, gearskiftet og balancenå.(formen snakker vi ikke om)

efteraars mtb4

 

Jeg følte mig flere gange velkørende i et højt tempo, men pludselig rundt om svinget (eller træet) var der en stigning jeg ikke havde forudset og gearskiftet nåede ikke på plads, og så stod jeg fuldstændig stille og måtte hoppe af cyklen og trække op - noget jeg overhovedet ikke er vant til på raceren, og noget der i den grad irriterede mig - og så er 27 gear pludselig mange at holde styr på.

Men efter de første par omgange var rutens tekniske udfordringer rimeligt banket på plads, og teknikken støvet af men trætheden begyndte at melde sig da jeg havde brugt meget energi i starten for at komme nogenlunde med rundt - jeg var jo nybegynder.

Men da udfordringen var overstået, var der højt humør i "pitstop baghjulet" og der blev spist kage og pølser og uddelt præmier, hvoraf jeg var den heldige i lodtrækningen, og der kunne stille og roligt trilles hjemad mod Middelfart igen i et noget lavere tempo.

Tak til Louise og alle baghjulere og heppekoret for en god dag, og på gensyn til et nyt MTB løb.

Johnny Grønmar

Støt dem, der støtter Baghjulet