Tøseræs i Hannerupskoven

Udgivet 22-09-2013, tags: Kvinder | MTB |

Lørdag, den 21. september inviterede Dorthe Jensen og Mette Juul fra Fredericia Cykel Club til tøseræs på mountainbike i Hannerupskoven. Både nye og øvede MTB piger var velkomne. Jeg er helt ny på MTB og valgte at prøve kræfter med arrangementet.

mtb hannerup holdet
Dorte Schmidt nr. 4 fra venstre og hendes hold, klar til start.

Vi skulle køre det nye mountainbikespor, som er lagt i skoven.

Dorthe Jensen vil rigtig gerne have nogle flere piger ud at køre på mountainbike.

De havde på  forhånd håbet på 20 piger - men man må virkelig sige, at hun og Mette havde fået nogen piger op af sofaen - Dini Tours (som hjalp til ved arrangementet) talte 50 piger! Arrangementet blev et rent tilløbstykke.

Arrangementet var slået op på Facebook, hos naboklubberne (bla. Baghjulet) og i netværket - og MTB pigerne dukkede op alle steder fra.

Der var planlagt 2 grupper til start hhv. kl. 9 og 11. Der blev 3 grupper, BÅDE kl. 9 og 11!

Mette og Carsten fra FCC tog sig af de øvede piger og viste dem rundt. De kørte hele det 7 km lange spor. Dorthe Jensen og Mette Juul tog sig af mellemgruppen, som kørte en tredjedel af sporet og Karin og Suggi (ligeledes FCC) tog nybegynderne med rundt på halvdelen af sporet. De sørgede for, at man kom tilbage til de samme steder, så man kunne prøve et par gange og forhåbentlig få en oplevelse af succes.

mtb hannerup dorthe

De fleste piger syntes det var rigtig sjovt og ville prøve mere. 7 spurgte, om de måtte komme og cykle med næste gang FCC cykler MTB. Enkelte konstaterede, at det måske ikke lige var noget for dem. Nogen trængte til, at komme i bedre form. Men mange kommer igen og det vælter ind med medlemmer i Facebook gruppen "Pigerne i Fredericia CC og Triklub", fortalte Dorthe Jensen.

Cykelservice havde stillet 6 låne MTB'er til rådighed på dagen og cyklerne var ude at køre, både i den tidlige og sene start. Der blev sågar solgt en cykel på dagen og atter en, vil ud og have sig en mountainbike. Dorthe havde lavet foldere, som interesserede piger kunne tage med hjem, så de kunne læse mere om deres klub. Der blev virkelig gjort noget for, at få nogle piger til at køre MTB. Allerede om få dage, har de en informationsaften, kun for piger.

Lutter grin og store smil, hele dagen. Og der blev trådt til på bakkerne.

mtb hannerup gitte
Gitte Jakobsen fra Baghjulet bider tænderne sammen og træder til. Bag hende, kommer Dorthe.

Jeg havde trætte ben bagefter og tog gruppe D på min racercykel om søndagen.

Det var et super arrangement, med forplejning, gode råd og hyggeligt selskab.

Om jeg kommer til at elske min mountainbike, lige så meget som min racer, er jeg nu ikke sikker på - men det var sjovt at prøve. 

Se alle Gert Lykke Jensens billeder fra dagen her.

Herunder: Dorthe Jensen fra Fredericia Triathlon Klub - som fik stor succes med MTB Tøseræs.

mtb-hannerup-dorthetri