Licensløb i Baghjulsblåt

Udgivet 25-08-2013, tags: klubtøj | kvinder | Løbsberetninger |

De blp Baghjulsfarver blev luftet mange forskellige steder, denne weekend - men en af dem var lidt mere utraditionel end de andre.

Jeg gætter nemlig på, det er første gang i Baghjulets historie, at en 24 årig ung kvinde cykler licenscykelløb FOR Baghjulet og IFØRT den blå klubtrøje. Det skete i dag i Fredericia, hvor Nikoline deltog i "Tegllund.dk løbet / Une Une Cup Damer", som Fredericia Cykel Club afholdt.

Det var Nikolines første rigtige cykelløb, så sommerfuglene i Nikolines mave blafrede om kap med Dannebrog i toppen af flagstængerne, da hun skrev sig ind. Vinden var frisk i dag.

Pigerne fra Fredericia Cykel Club var klar med gode rød og vittige bemærkninger - Ville Nikoline ikke låne en trøje, man kunne være bekendt at vinde i?

Men nej tak. Nikoline cyklede i blåt!

Et par klubkammerater hjemme fra Baghjulet mødte op og gav noget support. Og så kunne hun også lige få kæden smurt.

nikoline supportere

Den blå Baghjulstrøje blev da også bemærket under opvarmingen, hvor en Baghjulskammerat (som i dagens anledning kørte i rødt) spurgte undrende "kører du for Baghjulet?". Jo, jo. Den var god nok. Nu kan man stille op i et licenscykelløb for en motionscykelklub. Sådan er de nye regler under DCU.

Som sagt var det Nikolines første cykelløb, så hun havde lidt svært ved at definere hvad hun forventede. Hun blev enig med sig selv om, at det ville være succeskriteriet at komme rundt med en gruppe og ikke komme til at ligge alene.

Nikoline startede i et felt på 15 damer (klasse A, B, junior og motion) og lige fra starten var tempoet noget højere, end Nikoline var vant til hjemme fra Baghjulets gruppe B.

Og så bliver der ikke samlet op på bakkerne. Tværtimod fortsætter gruppen i ENDNU højere hastighed ovenpå bakken. Nikoline hang på , det bedste hun havde lært.

nikoline damefelt

Efterhånden brækkede damerne over i flere mindre grupper.

nikoline p�hjul

Efter 2 omgange på den 25 kilometer lange rute, var løbet ved vejs ende og først da opløbet nærmede sig, måtte Nikoline slippe sin gruppe. Hun kom i mål som sidste dame, 7 minutter efter dame A vinderen.

Gennemsnitshastigheden lå på 33,2 km/t .

Hun var rigtig godt tilfreds med sin indsats. Det var hårdt - men rigtig sjovt. Og tænk hvad det ikke kunne ende med, hvis hun begyndte at træne regelmæssigt?

Tilbage står spørgsmål: Hvor i Baghjulet skal man cykle, hvis man vil øve sig i at kunne køre hurtigere end 33,2 km i snit?

Vi lader spørgsmålet stå et øjeblik. ;-)

Billedet herunder: Smil og røde kinder. Målstregen er lige forude - Nikoline i Baghjulets farver, slipper sin gruppe med tilfredshed og har overskud til at smile til Gert Lykke - se Gerts billeder her.

GLJ 7365

Billedet herunder: Søren Kjærøs i rødt - Nikoline cyklede i blåt.

Nikoline sorenkjaeraas

 

 

Støt dem, der støtter Baghjulet