Vorespuls cykler til Landstævnet

Udgivet 05-07-2013, tags: DGI |

Ja, hvem er Mathilde?

Nej ikke en Chokolademælk, som mange nok vil tro! Som det fremgår af Helle Stougårds skriverier, deltog der 17 Baghjulere i torsdagens sociale tur til Landsstævnet i Esbjerg.

Deltagerne blev delt op i 2 hold, et for de lidt mere hardcore og så "Mathilde-holdet", som Ivan og Carl Ove, blev runners for.

mathilde-holdet

Det skortede ikke på lidt misundelse fra det andet hold, at de 2 lidt gråsprængte og erfarne herrer skulle guide de unge løvinder til Vejen. Det viste sig nemlig at størstedelen var tidligere højskoleelever fra Viborg, hvor projektleder for DGI Jacob Pallesen, tidligere havde været underviser for disse unge piger. Blandt disse  elever var en Mathilde, som lidt af iværksætter for flere aktiviteter på højskolen, bl.a. et cykelhold.

Allerede i starten fra naturcenteret i Middelfart, tænkte de 2 runners, de ville da aldrig nå til Esbjerg med disse cykler af ældre årgang, der var både bedstemormodeller, citybikes, turistcykler m.m.

Men allerede ved de første bakker mod Kolding, fik vi revideret vores opfattelse, de knoklede, som nogle små heste. Den eneste forskel var, at den højtrystende snak forstummede en smule, for dog at fortsætte, så snart bakkerne var forceret. De 2 runners fik ikke mange ord indført, dog lykkedes det at give de nødvendige instrukser, så turen forløb uden uheld.

Ivan var en god vejviser, han havde i dagens anledning, lavet sit eget lille GPS system med små kopier af ruten, og det fungerede rigtig fint.

Stor ros til Projektleder Jacob Pallesen for naturskønne ruter ad små veje både til Vejen og den videre til Esbjerg.

En afsluttende bemærkning kunne være, at der kunne være mange flere deltagere på sådan en tur, der deltog i alt 35 personer, hvoraf de 17 var rene Baghjulere.

Ideen er rigtig god, men måske prioriterer DGI ikke cyklingen så højt. En ting som på sigt nok vil ændre sig, for motionscyklingen har fået en stigende popularitet i befolkningen, og det forstår man jo godt.

Tak til alle klubmedlemmer for en god tur, og hvor ikke mindst det sociale islæt var i højsædet.

Tak til Helle for initiativet - ellers var det nok ikke blevet til noget, og det ville have været ærgerligt.

Støt dem, der støtter Baghjulet