Harzen 2023

Udgivet 12-09-2023, tags: harzen |

Harzen 23 blev afholdt i totalt sommervejr.

12 forventningsfulde klubmedlemmer - det laveste antal i mere end 10 år - troppede op i Hehnenklee i løbet af torsdagen. Vi var 4 der kørte tidligt og nåede en lille tur inden aftensmad og hygge.

Vejrudsigten sagde 25-27 grader i skyggen hele weekenden og den overdrev ikke. 

Efter morgenmad og info om turen mødtes vi til afgang foran hotellet 9.15. Ruterne var genbrug fra 2022. Men efter tilbagemelding var begge ruter tilrettet så vi hurtigere kom til spisestedet og fik en runde i Goslar bagefter. Desværre er det svært at finde de fedeste singletrack når man laver en rute på en PC.

Turen gik i retning Goslar og alle valgte at køre den svære ( på nær en enkelt der var skadet og kun kunne køre asfalt og jævne grusstier).  Efter 500hm og 30km mødtes vi på frokoststedet, og efter 1/2 times ventetid  kunne vi bestille mad (passede med, at dem der gik mere op i at køre stærkt end at kigge på gps også var mødt frem 🤣)

Der var en, der efter en hård formiddag, koblede sig på Jønne og tog en ikke så hård  hjemtur. Vi andre tog 25 km med 700hm så rutens navn(svær ) holdt hvad den lovede. Vi mødtes på stamstedet Steffens til Schnitzel om aftenen.

 

Lørdag

Lørdag gik turen sydpå. Vi kørte igen den lange rute. Vi valgte at freestyle lige inden det sted på ruten hvor den krydsede sig selv. Det var nok ikke det bedste valg. Så efter noget rådslagning i gruppen fandt vi ud af at vi var kørt 16 km forbi frokoststedet 😖. Og havde kortet et stykke af ruten. 

Der var vandmangel og da vi opdagede der var under 2 km til hotellet rullede vi tilbage til Hahnenklee. Heldigvis havde vi i udvalget valgt ikke at booke plads på spisestederne i år pga det lave deltagerantal.

Efter frokosten var der fri leg 

Nogle kørte til en badesø, nogle nød en øl i skyggen. Også var der nogle “tosser” der lige tog 20km og 500hm ekstra 

Vi nåede hjem til en øl på terrassen og afslutningen af Vueltaen. Vi sluttede med med på 1894 og en tur gennem gågaden hvor der var  fest efter den årlige bjergmaratonløb

Søndagen havde vi værelserne til kl 13. Så efter afregning af vores “kæmpe” bar regninger ( øl kostede mellem 9 og 11kr) 
Så de var meget rimelige. Kørte vi Wilderman ruten. Laurent Vessaz kunne et stykke singletrack langs en å som vi byggede på.  Det gik fantastisk indtil Lautenthal hvor ruten desværre var mærkelig. Til sidst opgav vi året rute og så kørte vi på Christian Bordings rute og vores andre hukommelse

Vi sluttede med dem ondeste lange opkørsel på sten og mudder 

Efter et bad blev der pakket biler og vi fik vendt snuden mod Danmark. Desværre var der konstant køkørsel mellem Hannover og Hamborg så det tog en time mere end turen derned. 

Alt i alt en fantastisk tur!

 

Henrik S. Pedersen

Støt dem, der støtter Baghjulet