MTB på Hindsgavlhalvøen

Udgivet 17-05-2023, tags: MTB | Skoven |

Tirsdag den 16. maj havde MTB udvalget sat alle os, der cykler MTB i Baghjulet stævne i Hindsgavl Halvøen før træning.

Anledning var et møde, udvalget for nyligt har haft med skovfogeden. Skovfogeden og Baghjulet har et godt samarbejde og en fælles interesse i at passe godt på Naturen på Hindsgavl-halvøen.

 

Rigtige MTB ryttere passer godt på naturen

Det ligger i MTB-rytterens DNA at vi er naturmennesker. Out-door mennesker. Selvfølgelig passer vi på naturen.

Desværre er der set eksempler på, at nogen glemmer hvor det er, vi ikke må cykle på MTB - eller som måske ikke er opmærksomme på områderne. Udvalget tog derfor alle MTB'ere med på en halv times rundtur til de områder, hvor vi skal være særlig opmærksomme og hvor vi ikke må cykle.

Det gælder f.eks kysttrækninger og fortidsminder.

Forinden havde MTB udvalget inviteret MTB'erne i Facebook gruppen "Baghjulet gruppe M" samt "Baghjulet Træning". Der var desuden sendt en mail ud til alle medlemmer, således at så mange af os som muligt, fik informationen og muligheden for at cykle med.

Opbakingen var god.

Vi blev en stor flok på knap 30 MTB'ere, som mødte op i regnvejret og cyklede rundt og så på de steder, vi skal være opmærksomme på. Efter rundturen delte vi op i grupper og kørte vores almindelige gruppekørsel.

Foto: Thomas Rose

 

Hvor mange kører MTB i Baghjulet?

Baghjulet er en Motionscykelklub, der rummer alle dicipliner - landevejscykling, MTB og Cross- og Gravel-cykling. Det præcise tal på, hvor mange Mountainbikere vi er i Baghjulet kender vi ikke. Det er ikke en oplysning vi grupperer vores medlemmer efter og mange kører flere eller alle dicipliner, efter behov, lyst og årstid.

Vi har nogle overslagsdata på kvinderne i klubben, som fortæller, at 30% af de kvindelige medlemmer primært eller kun cykler på "brede dæk" (MTB og gravel).

Hvis vi overfører de data til hele klubben, kunne vi estimere segmentet af medlemmer der primært eller kun cykler MTB i klubben til 150 medlemmer. 

150 menneskers månedlige brug af stier og spor i Hindsgavl Halvøen giver selv sagt et vist slid. Dertil kommer de mange MTB-cyklister, som udgør turister eller andre, der ikke er medlem af vores klub.

Derfor er det utrolig vigtigt, at vi passer godt på vores skove og udviser stor respekt for naturen.

Støt dem, der støtter Baghjulet