På el-cykel i Baghjulet

Udgivet 12-10-2022, tags: El-cykler |

Modtog du Baghjulets nyhedsbrev tidligere i denne måned? Så bemærkede du nok formand Jens Pasgaards bemærkning: ”Hold da op, hvor er der mange tilbud!” da han skulle fortælle os om mulighederne for vintertræning i Baghjulet.

Men vi har modtaget ét spørgsmål fra et potentielt medlem?

Kan man cykle med i Baghjulet på en el-cykel?

Mange har for længst fundet fordelen ved at cykle på el-cykler. Nogen har skiftet bilen ud med en el-cykel og cykelpendler på arbejde og som transport. Mange vil også gerne dyrke cykelmotion på el-cykler. 

Men kan man dyrke cykelmotion i Baghjulet på en el-cykel? 

Svaret er ja – her kommer vi med nogle gode råd.

Fordelene ved at være med

  • Den motion du får på en el-cykel er lige så værdifuld, som den du kan få på en almindelige ”rugbrødsmaskine” – ikke mindst hvis alternativet er, slet ikke at cykle.
  • Du kan få timers udendørsaktivitet i frisk luft og masser af socialt samvær med andre, der også elsker at cykle.
  • Baghjulet har et træningstilbud, snart sagt alle ugens dage.
  • Du kommer ind i Baghjulets fællesskab, som rækker langt ud over vores cykelture. 
  • Har du skader og begrænsninger at tage hensyn til, er det langt bedre at skifte til el-cykel og holde dig cyklende fremfor at lade være. 
  • Vores slogan er: Vi cykler for sjov! Det er også sjovt at være med på el-cykel


På el-cykel i Baghjulet - gode råd

 

Landevejscykling:

El-cykler sætter som bekendt ud ved 25 km/t. Hvis du når over den hastighed, skal du selv træde cyklen uden hjælp. Det kan være hårdt – ikke mindst fordi en el-cykel er tungere end en almindelig racer-cykel. Har du tilmed skader eller begrænsninger i kroppen kan det være ret belastende.

Derfor får du mest glæde af at deltage på el-cykel i de landevejsgrupper i Baghjulet der cykler under 25 km/t i gennemsnit – nemlig:

Gr. F, som kører 17-20 km/t i snit eller 
Gr. E, der cykler 20-24 km/t i snit.
 

For begge grupper gælder, at du skal være i form til at cykle i mindst 2 timer. Og ja – du kan sikker give dem alle sammen Baghjul op ad bakkerne. 

Vær opmærksom på, at selvom du kommer på el-cykel skal du stadigvæk overholde Baghjulets sikkerhedsregler, holde et jævnt tråd på din cykel og sørge for en god og sikker gruppekørsel.

Gravel og MTB:

Hvis du cykler på en el-mountainbike, kan du godt deltage i Baghjulet gr. M4 eller M3 samt på gravelture (der typisk køres med ca. 18-21 km/t i snit). Vær opmærksom på, hvor længe dit el-batteri holder, hvis du tager med på længere ture. 

Og ja - det stiller stadigvæk krav til kondition, styrke og udholdenhed. Du skal nok blive udfordret, lige som du selvfølgelig skal sørge for sikker gruppekørsel.

Du er altid velkommen til at møde op – du vil helt sikkert blive mødt af erfarne klubkammerater, der hjælper dig godt på vej.

Har du spørgsmål inden du begynder, er du altid velkommen til at kontakte vores bestyrelse med dine spørgsmål.

Læs Jørgens anmeldelse fra 2014 om kørsel på e-bike.

 

 

 

 
 

Støt dem, der støtter Baghjulet