En go' dag på Mandø

Udgivet 28-08-2022, tags: gravel |

Sommerferien er forbi og Graveludvalget har genoptaget Baghjulets Gravel søndage som køres sidste søndag i måneden.

Denne 28. august 2022 mødtes 25 morgenfriske Baghjulere på Føtex' parkeringsplads i Ribe og riggede cyklerne til, klar til afgang kl. 9.30. Perfekt cykelvejr med lette skyer og svag vind.

Vi havde en bagkant i dag - vi skulle nå til-og-fra Mandø inden tidevandet lukkede for overfart på brede dæk.

Turen gik direkte fra startedet i Ribe mod Mandø, hvor vi cyklede over til øen ad det der hedder Låningsvejen, som kan benyttes forudsat at man kender Tidevandet og ved hvornår der er lavvande. En virkelig flot tur i et meget anderledes stykke dansk natur.

Turen rundt på selve Mandø, bag diget, er kun 10 km lang. Men hvilken tur! Vi gjorde holdt i Mandø by, hvor vi så mindesøjlen for vandstande og storme i området.

Baghjulets gravelture er lige dele hygge, cykling og storslåede naturoplevelser - og naturligvis et Café-stop.

Der var bestilt kaffebord med bedstemorkringle på Café Mandøpigen - naturligvis betalt af vores klubtilskud :-)

Efter en god kaffepause gik det videre ud på ruten som alt i alt var 80 km i dag.

En rute, med en god blanding af asfalt, grus, sand (!) og hede. Michael Alsteds billeder herover er taget på selve Mandø.

Gravelturene kan køres på både gravelcykler og mountainbikes.

Vi sluttede turen på Føtex' parkeringsplads med store sandwich og kolde sodavand, svedige og støvede.

Sådan en dag, er det svært at får armene ned - som på billedet her, der er taget af en flink tysk turist, da vi alle er samlet efter tilbagekørslen fra Mandø.

Uheldigvis sluttede dagen træls for én af vores deltagere. Anne-Grethe havde et styrt på de sidste 10 km og måtte desværre en tur omkring skadestuen. Vi sender alle vores gode og helende tanker til Anne-Grethe. 

Der er graveltur igen til september - sæt kryds i kalenderen søndag den 25. september. Graveludvalget lover, at det bliver godt og regner med at vi denne gang kan køre ture, på en af de gode steder på Fyn.