Hold nu op en tur til Touren !!

Udgivet 08-07-2022, tags: Deltagerberetning | Klubben | Klubtøj | Tour-de-France |

Af Gitte Jakobsen

Onsdag middag, den 29. juni 2022, tog min cykel og jeg toget til København. Den eneste info var - mød op i den Sorte Diamant kl 15:30 med din cykel og din hjelm. 

Der ville være nærmere info kl 16:15 ...

Jeg er beæret 

Jeg følte mig meget beæret over, at være klubbens udvalge repræsentant til denne oplevelse, så jeg var i Baghjulstøj hjemmefra. Klubtøjet skulle vises frem fra starten af turen til København.

Trods den korte varsel med at få os motionister og juniorrepræsentanter med, var der god styr på det. Fra start blev vi indlemmet i “ Ryttergården “ omkring den Sorte Diamant. Alle os motionister stod én og én, hvor imod alle junior rytterne kendte hinanden fra bla. forrige weekends DM løb i Aalborg og mange kom fra samme klub.

Jeg fik Moviestar

Alle Tour holdene var blevet tildelt os parvis junior og motionist rytter. Jeg fik Moviestar, som jeg ikke rigtigt kendte nogen cykelryttere på eller i det hele taget kendte så meget til - udover deres tøj er mega flot.

Alle rytterne kom og gik i den Sorte Diamant, fordi de på skift blev fotograferet derinde.

Det var helt skørt, at alle dem man ser i TV pludselig gik lige der ved siden af mig. De var ikke iført hjelm og briller, så jeg kunne ikke genkende mange af dem eller måske manglede jeg lige de vante ledetråde fra Rolf og Ritter.

Samtidig hang alle deres MEGET FEDE cykler også lige der, så vi rigtigt kunne se, filme og lige røre lidt ... bare for at kunne sige “ jeg har rørt Mads P's cykel".

Først gad de ikke, men så ...

Alle holdene kom til briefing kl 17:15, hvor de fik info om aftenens program. Nogle hold skulle starte fra Diamanten og andre fra Lillebro.

Mit hold Moviestar skulle starte fra Diamanten, så jeg skulle stå klar hos deres cykelstativ, så snart deres briefing var slut.

Vi var hold nr. 3 der skulle sendes afsted.

Det var tydeligt at rytterne ikke helt gad denne præsentation, men jeg skal da love for engagementet vendte! For da vi først kom ud på ruten i de københavnske gader, oplevede både de og jeg nået helt magisk.

Hver gang ruten drejede lidt væltede et jubelbrøl imod os, det var så vildt og helt fantastisk.

Bag mit mundbind var verdens største smil og de først så pænt ugidelige ryttere fandt alle deres mobiler frem og cyklede rundt og filmede denne magiske oplevelse.

Det var nu også specielt at cykle ind igennem Tivolis hovedindgang, der hvor man tit har stået i kø, nu var alt åbent og mennesker på begge sider.

Mens rytterne var på scenen, blev jeg ledt bagom og stod ved deres “nedkørsel” lige ved siden af Dennis Ritter og Stine Bjerre Mortensen.

Sikke en stemning!

Sikke en stemning der var i Tivoli …hold nu op. Jeg skulle følge dem ud af Tivoli og hen til deres tour bus. Halvdelen af holdet blev holdt op af jounalister og kom ikke med ud af Tivoli. Deres bus havde jeg sidst set holde på den anden side af Langebro, men heldigvis var mange af deres busser kørt til bagsiden af Tivoli, så jeg pegede i retningen af busserne og håbede Moviestar bussen holdt længere ude. ….ellers har de nok prøvet det før og mobilen havde de jo med.

Jeg måtte gerne komme retur til Tivoli, dog ikke med cyklen og da jeg ikke lige havde et sted at stille den, trillede vi hen på Rådhuspladsen. Her var der storskærm, så jeg kunne se alt inde fra Tivoli og lige ved siden af kom der stadig hold  kørende, så jeg var stadig en del af stemningen.

Det er svært at beskrive, hvor stor en oplevelse det var, men hold nu op det var stort…jeg smiler helt endnu 😁

Rigtig god TOUR og sommer til alle

De bedste hilsner

Gitte Jakobsen
 

Støt dem, der støtter Baghjulet