Det er gode og relevante spørgsmål. Vi har tænkt over dem og vi kan faktisk som klub godt svare på dem.
For en hel del år tilbage (mere præcist, fra en tid FØR Facebook gjorde det nemt at kommunikere med gruppedeltagerne) udarbejdede den daværende bestyrelse et såkaldt hastighedsskema.
Dette skema havde til formål, at illustrere landevejsgruppernes hhv. øvre og nedre gennemsnitshastighed - og de kan jo som bekendt variere efter terræn, vejr eller tidspunktet på sæsonen.
Skemaet viser også den tid, gruppen er ude på tur.
Eksempelvis kan man se, at gruppe D cykler i 2-2½ time.
Det betyder, at du som deltager i gruppe D kan regne med, at turen slutter senest omkring kl. 12.00 (på en søndag, hvor træningen starter kl. 9:30) og senest kl. 20.30 (på en aften, hvor træningen starter kl. 18:00). Forestiller man sig, at gruppe D kører op til sin højeste gennemsnitshastighed på 27 km/t i snit, ville gruppe D derfor kunne NÅ at cykle 67,5 km på 2,5 time (uden pauser og punkteringer). Lidt teoretisk, ja, men alligevel en god rettesnor.
HVIS en turleder bliver revet med at den gode stemning - eller det gode sommervejr - og får lyst til at lave en tur, der strækker sig ud over det angivne tidsrum, er det en god idé at advisere gruppedeltagerne om det på forhånd. Dermed får deltagerne mulighed for at forberede sig, enten ved at have en ekstra banan med i baglommen, eller simpelthen ved at planlægge hjemkomst og andre aftaler. Turlederen bør også give deltagerne et hint om, hvor der evt. kan køres fra, for dem der gerne vil med på tur, men ikke kan deltage mere end de angivne træningstimer for gruppen.
Håber det giver mening - både for deltagere og for turledere.
Turlederudvalg.