Nytårshilsen fra Baghjulet

Udgivet 05-01-2022, tags: Bestyrelsen | historie | klubben |

Velkommen til det første nyhedsbrev i 2022


Kære medlem af Baghjulet.

Den 8. september sidste år, kunne Baghjulet endelig, efter en del Corona forsinkelse, afholde sin generalforsamling. Ved den lejlighed sagde vi farvel til 4 afgående bestyrelsesmedlemmer og bød velkommen til 4 nye.

Siden da er den nye bestyrelse kommet godt i gang med arbejdet. Der er mange spændende opgaver at tage hul på. En af dem bliver at få ”genstartet” vores motionscykelklub efter en lang periode med begrænsninger i det sociale klubliv.

Der venter os mange spændende ting, i det år, vi lige har taget hul på.

 

2022 bliver et jubilæumsår i Baghjulet

Den 15. maj er det nemlig 40 år siden, at Carl Ove Knudsen og en lille flok fremmødte ildsjæle holdt stiftende generalforsamling og startede den klub, vi kender så godt i dag.

Det viste sig at være en bæredygtig ide Carl-Ove i sin tid fik. Baghjulet har i dag næsten 400 medlemmer. Siden 1982 har vi sendt tusindvis af mennesker ud på gode cykeloplevelser. Vi har plads til både supermotionister, hverdagscyklister, smalle dæk, brede dæk, unge og gamle, kvinder og mænd. Gennem årene har Baghjulet stået bag en perlerække af fantastiske aktiviteter, lige fra Folkecykling over de 2 Lillebæltsbroer, DM og VM i Cyklecross, Broløb over Øresund, 24-timers løb, Tour de Vestfyn og Melfar MTB i over 30 år. Kort sagt: Vi cykler for sjov! Og vi skaber sjov cykling til gavn og glæde for mange.

Rigtig mange medlemmers engagement har bidraget til, at vi har den klub vi har. Det må vi gerne være stolte af.

For intet kommer som bekendt af sig selv.

Det er vigtigt at lære af historien, men endnu vigtigere at have fokus på hvordan vi udvikler klubben, så vi også en dag kan fejre 60- og 80-års jubilæum i en moderne klub, der følger med tidens trend.

Den udvikling, er det bestyrelsens ambition at bidrage til.

 

Vi vil være en stærkere klub i fremtiden!

Vi er meget optaget af en af klubbens vigtigste kerneværdier, nemlig den I kan læse i vores formålsparagraf:

at dyrke cykling på motionsplan og med udgangspunkt i fællesskabet og det sociale liv i klubben, udvikle medlemmernes lyst til at engagere sig og tage et medansvar i foreningen.

 

Men hvordan gør vi egentlig det?

Hvordan styrker vi fællesskabet og det sociale liv i klubben? Hvordan får vi flere til at engagere sig – f.eks. som turledere?

Kan vi blive endnu flere medlemmer? Og kan vi få flere yngre medlemmer?

Hvordan ønsker vores medlemmer overhovedet, at klubben skal udvikle sig?

Spørgsmålene er mange ...

I bestyrelsen er vi sikre på, at svarene findes ude hos jer - vores medlemmer.

 

Sæt kryds i kalenderen 9. marts

Derfor vil vi opfordre dig til at sætte et kryds i kalenderen onsdag den 9 marts. Her afholdes den vedtægtsbestemte generalforsamling, men i år har vi lyst til ’at cykle nye veje’ – derfor bliver det en anderledes generalforsamling.

Temaet bliver ”Klubben Fremtid” - og arbejdsmetoden bliver spændende. Det lover vi.

Det vi beder dig om at love os, er at komme og være med.

Vi håber også, at du vil motivere de medlemmer du kender (prik en klubkammerat). Mød op til generalforsamlingen sammen.

 

Klubbens jubilæum skal fejres

Klubbens jubilæum skal selvfølgelig fejres. Bestyrelsen har med virkning fra 1. januar besluttet at forhøje klubtilskuddet ved endagsture til 150 kr. pr deltager ved minimum 8 deltagere. Det håber vi vil motivere endnu flere medlemmer til at arrangere endagsture med det formål at få endnu flere cykeloplevelser i klubben. Der arbejdes allerede med spændende projekter i jubilæumsåret som I vil høre mere om senere, men sæt allerede nu et stort kryds i kalenderen søndag den 15 maj – Baghjulets 40 års fødselsdag.

Det skal fejres og det vil det blive. Kom og vær med til at gøre dagen festlig ved at møde op til en cykeltur i din gruppe. Cykelturen afsluttes med et festligt indslag, hvor selv de mest sultne bliver mætte. En mere udførlig information om dagens program kommer senere.

Vi håber vi alle vil opleve at 2022 bliver et fantastisk cykel år.

Godt nytår!

 

Med venlig hilsen

Motionscykelklubben Baghjulet - Vi cykler for sjov!

pva. bestyrelsen

Formand Jens Pasgaard

 

Støt dem, der støtter Baghjulet