Lørdagstur mod Helnæs

Udgivet 16-08-2020, tags: deltagerberetning | Lørdagstur |

Det er ikke mange aktiviteter Baghjulet har haft i kalenderen i år. Sådan sidder mange klubber og foreninger nok og tænker i denne Coronatid. Senest aflyste arrangement var Tour de Vestfyn, som skulle have fundet sted sidste weekend. Dagholdets sommergrill er netop gennemført med et par måneders forsinkelse og med særlige Corona-sikkerhedsforanstaltning, præcis som Hårdt men Hygligt, der blev gennemført med succes for nyligt. 

Men Facebook gruppen "Baghjulet Træning" emmer heldigvis stadigvæk af aktivitet. Her inviteres vi på kortere eller længere ture - på MTB eller racer. 

Hvem kan tage initiativ?

Overskriften stammer fra vores klubtilskudsregler. Svaret er, det kan alle medlemmer af Baghjulet!

Det er blot at foreslå en tur på Baghjulet Træning eller her på hjemmesiden - så er starten lagt til en dejlig tur af den slags, som vi heldigvis har mange af og som er så gode for det sociale.

Rundt om Helnæs - i 2 grupper

En af disse ture fandt sted i går, lørdag den 15. august. Jan Ager inviterede på 150 kilometers tur Rundt om Helnæs i gr. B-tempo og Dorte Schmidt supplerede med en 100-kilometer lang og lettere tilrettet rute i gr. D tempo. Målet var at mødes ved frokoststedet i Assens by.

Lørdag den 15. august 2020 blev en varm dag med op til 30 graders varme og næsten ingen vind.

22 Baghjulere mødtes ved Rema1000 og delte sig op i Jan og Dortes grupper. 

Turen gik ud af alle de små, små veje mod Gelsted, Kerte, Kastrup og Turup. Masser af småbakkede landskaber, nyhøstede marker og blå himmel.

langlordag1

Jans gruppe lagde vejen forbi 24-timers løbet RAD Helnæs og så lidt på cykelløb og fortsætte derfra helt ud til Helnæs Fyr.

Mens gr. B kørte mod Helnæs, fortsatte Dortes 100-kilometersrute videre langs vandet mod Thorø Huse. En vildt flot tur!

Udsigterne bringer virkelig de brede smil frem.

Turen førte videre derfra ind til Assens by, hvor der var frokost stop på Cafe Banken. Her fik Dortes gruppe en god lang pause, med lækker mad, masser af kolde drikkevarer og Baghjuls-hygge i skyggen af store parasoller.

Netop som vi var færdige med at spise vores kolde laks med peberrodscreme, og skulle til at fortsætte turen, ankom Jans 16-mand store hold til frokoststedet og vi fik lidt røverhistorier fra deres tur.

De spontane lørdagsture er karateriseret ved ren hygge, hvor vi kommer ud og får set nogle nye veje, tager os tid til gode pauser, cafestop og frokost, masser af snak. Hvor vi mødes med klubkammerater, vi måske ikke cykler sammen med i de daglige træningsture og hvor vi kan mødes på tværs af grupperne. 

langlordag3

 Sådan et frokost stop i dejligt vejr, bringer minderne frem fra mange gode Baghjulsture i ind og udland - ren feriestemning og Baghjulshygge, sådan som en lørdagstur skal være.

helnaestour

Jeg gætter på mere end én deltager fik sig en god middagslur på en solseng efter sådan en lang tur i 30 graders varme?

Hvis du skulle få lyst til at cykle turene, kan du downloade Dortes 100-kilometer tur her og Jans 150 kilometers tur her.

Og husk: Alle kan tage et initiativ. Så har DU lyst til at lave en tur og invitere klubkammeraterne med, skal du endelig ikke holde dig tilbage.

 

PS. Måske skal det tilføjes, at når disse sociale hyggeture typisk ligger på en lørdag, er det for ikke at lave arrangementer, der overlapper søndagstræningen med turleder. 

Støt dem, der støtter Baghjulet