Silkeborg Turen

Udgivet 29-05-2019, tags: Klubben | klubture |

Indenrigsturen - den årlige weekend-klubtur som gør et eller andet sted hen, indenrigs, i Danmark - blev i år en kombineret landevejs- og MTB tur.

 

Ideen var, at samle klubkammerater på tværst af smalle og brede dæk til en hyggelig og social cykelweekend. Valget faldt på Silkeborg, som er et vidunderligt sted at køre mountainbike og hvortil der kunne lægges en smuk og udfordrende rute til og fra ad landevejen.

Knap 40 Baghjulere meldte sig til turen. Blandt disse var Rikke og Tinna - som begge var debutanter på Indenrigsturen - Rikke på landevejcykel og Tinna på MTB. Herunder beretter Rikke og Tinna om SIlkeborg Turen.

 

Rikke Pajbjerg fortæller:

Det var min første klubtur på racer og jeg mødte spændt op ved naturcenteret.

Vi begav os afsted på de 125 km mod Silkeborg i samlet flok. I Andkær delte vi gruppen i en D og en E gruppe. Jeg fortsatte i E gruppen sammen med 7 andre klubkammerater.

Vi holdt frokost pause i solskin i Hatting. Jeg viste at de næste kilometer ville byde på nogle gode bakker, bla. op over Ejer Bjerge og Yding Skovhøj, men med godt følgeskab og støtte kom jeg fint over bakkerne ????.

Ruten var smuk og varieret. Vi ankom til Silkeborg vandrehjem kl. 16, efter 127 km og 1000 højdemeter, tidsnok til at gå om bord i det lækre kagebord. 

Silkebor rikke ankomst

Til aften fik vi serveret lækkert aftensmad, efterfølgende var der social hygge.

Søndag forlod vi Silkeborg lidt over kl. 9.00. Jeg var spændt på hvordan benene havde det, men de var ok og klar til de 105 km der gik ad en ny rute mod Middelfart. Igen var der godt følgeskab i gruppe E af en flot rute der gik over Jelling hvor vi holdt frokost.

Jeg sagde tak for turen i Herslev for at køre til Fredericia og kl. 14:20 kunne jeg stigen af cyklen efter to dejlige cykeldage.

Tak for godt følgeskab, tak til arrangørerne og ruteplanlæggere. Jeg klar næste år ???? og der er plads til flere.

Rikke Pajbjerg

 

Tinna fortæller:

 Klaus og jeg havde bestemt os for at køre MTB i Silkeborg. Vi har får kørt spor i Silkeborg, så  vi vidste godt, at det er et helt fantastisk sted at køre, og vi blev bestemt ikke skuffede. Jeg kørte med gruppe 2, hvor Søren var alle tiders turleder, så stor ros til ham. 

Lørdagsturen var godt nok ikke på nogle af de spor, jeg har prøvet før, men må vel nærmest betegnes som en off road tur ;-P

Nogle af de steder vi kørte, er jeg ret sikker på, der ikke havde været folk før, og da slet ikke på cykel, så det var udfordrende og hårdt, men også super sjovt. For at sætte tingene i relief, så havde vi efter 2 timer kørt ca. 15 km, så det gik bestemt ikke hurtigt, men til gengæld meget opad.

Silkebor mtberne

Som sagt var det off road, men på trods af det, var der lidt forundring i gruppen, da vi ikke kom forbi en bager, men dem er der åbenbart ikke mange af midt i skoven, men heldigvis var der nok medbragt mad, så alle fik noget at spise.

Efter lørdagsturen, var det tilbage på vandrehjemmet til kagebord og senere hen aftensmad, hvor snakken gik både blandt racer og MTB folk. Mit indtryk er at alle hyggede sig, og nød at slappe af efter en god men udfordrende dag.

Søndag morgen skulle vi lige have regnen overstået, og så var alle afsted igen. Vores gruppe kørte i begge skove, på de spor jeg husker, fra sidst jeg var der. Sporene er lavet så fantastisk godt og det var en fornøjelse med de super lange nedkørsler, hvor man kan få god speed på , og rigtig bliver udfordret, hvis man vil.. Det ville jeg, og det resulterede i, at jeg var nede og nærstudere sporet et par gange, med blå mærker til følge, men ellers slap jeg uskadt, og det var helt sikket mærkerne værd.

Alt i alt en rigtig god tur, hvor jeg var blevet udfordret, men også havde det rigtig sjovt.. :-)

Ups. jeg må ikke glemme at takke Louise for den dejlige kage, som faldt på det helt rigtige sted. Også tak til alle andre i gruppen for et par skønne dage.

Kh. Tinna

Støt dem, der støtter Baghjulet