Melfar MTB

Udgivet 05-03-2019, tags: Melfar-MTB |

Wauu.! 2. marts fik vi afviklet den 23. udgave af MelfarMTB og hvilken dag.

Rekord deltagelse

De seneste år har der været lige under 200 deltagere til løbet, men i år var der ikke mindre end 298 deltagere fordelt på de forskellige startklasser. Så det var ikke uden en vis nervøsitet omkring muligheden for at afvikle starten og få fordelt de mange ryttere p åruten uden for meget kø, hvilket er nemmere sagt end gjort, når vi ved at der stiller deltagere op som spænder over nybegyndere, ungdom og elite i alderen 13 til næsten 68 år.

Old school rute på naturligt spor

Ruten var udlagt som en rigtig "old school" mountainbike rute, hård og teknisk og med en distance på 90 minutter + påbegyndt omgang, så var der rigelig at se til for rytterne.

Vi var heldigvis begunstiget med fantastisk vejr i ugen op til og på selve dagen, hvilket gjorde afviklingen og sporet nemmere, og der var heldigvis masser af glade ansigter på stævnepladsen før start og efter løbet.

Da rytterne havde måttet sig med (fantastisk løkker) suppe efter løbet kunne vi høre der blev udvekslet historier om strabadserne og det virkede til, at de fleste var positive. Vi fik på dagen og efterfølgende via løbets Facebook side en del feedback, hvor folk roser Baghjulets setup og afvikling. Mange er glade for distancen på løbet, som er længere end de typiske mountainbike cup's, samt at der køres på et naturligt spor som består af de forhindringer som nu engang findes i området.

Konstruktiv kritik

Hvis der skal sættes en finger på løbet, så var ruten ifølge enkelte deltagere en anelse for hård og der kunne ved enkelte sektioner have været mulighed for at tage et "B-spor". Det tager vi selvfølgelig med i evalueringen.

God klubtilslutning

Hele 24 fra Baghjulet deltog, hvilket vist også er uofficiel rekord og det lykkes mange af dem at give en hånd med til afviklingen som hjælpere og selvfølgelig nappe en tur til Vintercup dagen efter. Imponerende flot.

Endnu engang tak til alle medhjælperne, uden Jer intet løb og vi (MTB udvalget) synes det var dejlig nemt at skaffe hjælpere i år, så vi håber selvfølgelig vi kan trække på Jer næste gang vi skal afvikle mountainbike løb.

Billeder og resultater

Der er resultater og billeder at se p åwww.melfarmtb.dk . Billederne fra løbet kan også ses på Facebooksiden eller i Baghjulets fotoarkiv.

 

statement1

statement2

statement3

statement4