Vintercup

Udgivet 03-03-2019, tags: vintercup |

I dag sluttede den 40. vintercupsæson. Den blev afholdt hos Nr. åby Cykelmotion med udgangspunkt fra Gelsted Hallen.

I samme forbindelse takkede Vintercup udvalget under DCU region Syddanmark af, efter en lang, lang årrække.

taktiludvalg

Og der var stående applaus til de medlemmer, der har løftet en stor opgave gennem ørene. 

staaendeapplaus

Finn Jørrald ffra Billlund Cykelmotion har siddet i vintercupudvalget siden 2003. Jytte Nørgaard fra Christiansfeld Cykelmotion har været med siden 2004. Jan Ager fra Baghjulet har været med i udvalget siden 1998 og endelig har Inger Jørrald og Kedde (Niels Christian Olesen) været med siden 2005.

Dagens arrangørklub - Nr. åby Cykelmotion - holdt en flot tale for udvalget. "Det er ikke "en abe", der bliver givet videre, men en succesfuld stafet", lød det i talen. "Der er både stor tilslutning fra deltagerne og deres klubber, styr på grej, materiel og administration og penge på kistebunden".

Og heldigvis er der trådt et nyt udvalg til - 5 personer har meldt sig, nemlig:

  • Søren Lind CM Odense
  • Mette Dam, Sydbyen CK
  • Svend-Erik Petersen, NSU Fynshav
  • Rene Frederiksen, Fredericia CC
  • Arne Simonsen, NSU Fynshav

Det betyder, at vi kan se frem til at cykle vintercup igen til næste år, da der er nogen til at drive det hele videre.

 

Vintercuppen startede i 1979, hvor en flok cykelmotionister med Steen Frederiksen fra CMO i spidsen fik den ide, at holde sommerformen ved lige hen over vinteren, ved at cykle par-orienteringsløb. Det er altså den 40. vintercupsæson vi kører i år.

Da Finn Jørrald kom til i 2003, var der 125 deltagende par. I dag ligger deltagerantalet noget lunde stabilt på 250 par - dvs. 500 deltagere.

Og hvad laver vintercupudvalget så? Jo, de sørger for at finde de 5 arrangørklubber der skal til, for at køre en sæson. De tager sig af materiellet og sørger for kort, elastikker osv. Og så er der naturligvis beregner holdet, som sørger for at klippene på kortet bliver registreret og talt sammen. Udvalget har kun 1 enkelt måde om året, og klarer ellers mange småting over telefon eller mail. 

Der er mere at læse om Vintercup'ens 40-år i dette Jubilæums skriv

 

Støt dem, der støtter Baghjulet