Cykling på Lanzarote

Udgivet 15-02-2014, tags: Udlandsture |

Herunder, en billedreportage fra mine træningsuger på Lanzarote:

 

I dag gik turen gennem ildbjergene, det skulle foregår i roligt tempo, da benene var meget mærket af gårsdagens tur. 

Men så er det godt at vejret og naturen viser sig fra sin bedste side, +25gr og næsten ingen vind, perfekte forhold til at slappe helt af. 

les lanzarote5

Billederne ligner efterhånden hinanden, øverste del er den velkendte lige landeveje gennem det lava-klædte åbne vidder. 

Nederst, stop på havnen i Playa Blanca for en cola og lidt til ganen inden det gik hjem over i nådesløs modvind, men først skulle Femes opkørselen besejres for anden gang, 23% på sit værste.

Der kan tages mange billeder hernede fra, men nogle af tingene skal opleves selv, eksempelvis turen ud forbi El Golfo hvor lavastenene dækker alt og asfaltvejen snor sig tæt ned mod kysten og havet brager ind i klipperne.  

les lanzarote4

 Selvom der blev holdt hviledag igår (onsdag) så var det en kamp at få gang i benene og kroppen.

Vejret hjalp heller ikke meget op det, hvad der lignede tunge regnskyer, og som hjemlige kanter med sikkerhed ville have giver afkast, hang omkring bjergene.

Jeg besluttede alligevel at giv den er skud på Tabayesco, trods det var koldt at køre til bunden fik jeg hurtigt varmen på vej op igen.

Der kom gang i hele tik-værket og et reelt forsøg på at sætte personlig rekord blev gjort (29:13). Andet forsøg, noget mere afslappet kort efter drænede dog en del kræfter (31:41). Resten af turen blev kørt i fornuftigt tempo uden af brænde lyset helt ned.

Dagen sportslige udfoldelse: 160km 3400hm 6:05timer

les lanzarote3

Efter sidste billede og begejstring over det spektakulær landskab i den sydlige ende af øen, kan jeg bare berette at det idag (tirsdag) er blevet overgået med flere længder. Turen op til Mirador Del Rio, tåler ingen sammenligning, godt nok skal der arbejdes for sagen på turen derop, men det er hele turen vær og et must hvis kommer til øen.

På tilbageturen blev det til øens hovedstigning, Tabayesco (10km 6-7%).

Alt ialt blev det til en skønt tur med 5 timer i sadlen og 3000 meters klatring .

les lanzarote2

Capture fra dagens tur. Skønt at kunne køre i korte rør.

les lanzarote1

Støt dem, der støtter Baghjulet