"Hvad gør vi dog med de cykelryttere"

Skrevet af Helle Stougård lørdag, 30 juli 2016.

Opfølgning på nedenstående indlæg fra september 2014 - byrådets referater ligger offentlig tilgængelige på nettet.

Derfor kan interesserede nu læse, at der er bevilliget 275.000 kr. til forbedring af "Torsdagsruten" eller som skrevet står:

"Forbedringer på torsdagsruten
Forvaltningen foreslår, der på torsdagsruten udføres arbejder til forbedring for rutens brugere. Herunder afmærkningsarbejder, forbedring af oversigter og mindre anlægsforbedringer. Forbedringerne udføres i samarbejde med rutens brugere."

Læs mere her.

Bevillingen er ikke helt de 2,3 mio. kr. der belv skrevet om for knap 2 år siden, med 275.000 kr. er vel også meget godt til de 30-40 (?) Torsdagsracere, der cykler ruten torsdag aften i sommerhalvåret.

 

 

 September, 2014: 

I starten af det nye år, får Middelfart Kommune svar fra Vejdirektoratet om, hvorvidt de får bevilliget de 2,3 millioner kroner til sikring af cykelklubbernes Torsdagsrute.

Artiklen - som du kan læse her - er en "skygge" til ansøgning om pengene hos vejdirektoratet.

Artiklen er trykt i "Veje & Trafik - Dansk Vejtidsskrift" november udgaven (samt lagt på DCU's hjemmeside). Hensigten er (fortæller Klimachef Morten Westergaard fra Middelfart Kommune), at skabe omtale samtidig med at vejdirektoratet behandler ansøgningen. Morten Westergaard håber Vejdirektoratet bliver begejstrede, fortæller han.

Når det ligger klart, hvor mange midler der bliver bevilliget, har Middelfart Kommune en basis for at drøfte med cykelklubberne, hvordan der gøres.

 

Lidt af interesse for os Baghjuilere:

Middelfart Kommune har indstillet et forslag om trafiksikring af torsdagsruten.

Det forventes at forslaget bliver godkendt i Teknisk Udvalg.

Læs forslaget her.

trafiksikring torsdagsrute

Vidste du iøvrigt, at Middelfart Kommune er den kommune, som har det STØRSTE procentvise medlemsandel af medlemmer i Danmark Cykle Union? Det kan du se herunder - du kan læse hele Danmarks Cykle Unions medlemsanalyse her.

dcu medlemme middelfart

Kommentar (6)

 • skj

  skj

  26 november 2014 at 18:14 |
  Hej Helle m.fl.
  Det er faktisk pæne, ærværdige Baghjulere, der cykler sådan, både tordage, men også til motionsløb i hele sommerhalvåret.
  Alternativet er at vælge Licensløb, med vagter og små ruter.

  Svar

 • Jan ager

  Jan ager

  21 september 2014 at 19:12 |
  Helt enig med Niels.
  Meget at gøre ud af det for skatteborgernes penge.
  Lap hellere nogle af de andre veje.
  Som nu brovejen.
  Jan.

  Svar

 • Niels Munk Asmussen

  Niels Munk Asmussen

  15 september 2014 at 23:59 |
  Jeg syntes godt nok at man går langt her. Jeg kan udmærket godt se det smarte i reparationer af de dårlige stykker asfalt langs ruten. Den samme rute bliver kørt mange gange om året. Så det gør jo ikke noget at den er i ordenlig stand. Og hvis der nogen steder var bedre oversigtsforhold, ville det heller ikke være dårligt. Men stort set alt andet er jo helt ude af dimensioner. Skilte med "Cykelløb 17-20"...
  Det kan godt være at der har været en smule prestige i at være "Torsdagschamp", men det er jo for pokker kun træning.
  Vi møder ingen lydskryds efter at "løbet" er givet frit. Selvfølgelig har vi tid til at vente 30 sekunder ekstra inde i byen. Det er da åndsvagt at bruge en formue på chips og grej, så lyskurven blokere andre trafikanter i flere minutter. Og folk har vel cykelcomputer på, så vi kan se hvor hurtigt der er blevet kørt. (Strava, Endomondo osv.) Torsdagsturen skal ikke være mere konkurrence end den er. Og kommunens mission med dette, er helt sikkert at få flere til at køre den. Og det er der jo heller ikke brug for. Der er en passende mængde ryttere med nu. Og kommer der en stor stigning i tilgangen, bliver det bare ikke sikkert nok.
  Jeg kan godt forstå hvis nogen af jer af sure over at Baghjulet ligger navn til dette. En millionstøtte til sådan et projekt, er ikke ligefrem noget man bliver mere populær på, blandt resten af lokalsamfundet. Som licensryttere er det jo ihh så fedt. Men der er jo tydeligvis nogen der har misforstået hvor seriøst det er. Det handler jo i bund og grund bare om at få pulsen op, mens man har det sjovt.
  Det er også grunden til at os "konkurrenceryttere" gerne vil træne i Baghjulet. Specielt tirsdag og søndag(Når vi ikke kører løb). Vi gør det ikke for at komme nærmere ovenstående projekt. (Jeg gør ihvertfald ikke) Vi gør det fordi at det er en super god og super hyggelig træning. Konkurrence er forbeholdt weekenden. Hverdagen er til sjov og spas. Al ære og respekt til dem der har forsøgt at lave en særskilt træning for licensrytterne (MCC), men en hyggelig aftentur med lidt kilometer, og de skiltespurter osv, som turlederen nu finder på, er bare mere hvad man har brug efter race i weekenden.
  Jeg forstår godt at i ikke vil relateres til konkurrence. Og som konkurrencerytter søger jeg heller ikke dette i jeres træning. Det er hygge og samvær, mens man stadig for sved på panden, sammen med de kilometer man skal bruge. Kilometer som jeg oftest selv ikke orker at køre alene.
  Ja, det endte jo med at blive et af de længere indlæg, men jeg havde også lige et par ting jeg ville ud med, udover dette, på de fleste punkter, meget mærkelige oplæg fra kommunen.

  Svar

 • Helle Stougård

  Helle Stougård

  11 september 2014 at 08:42 |
  "De hurtigtkørende cyklister har til vane at ”skære” krydsende med risiko for påkørsel i kryds uden oversigt. Oversigten samt trafikanternes opmærksomhed forslås forbedret gennem opsætning af advarselstavler .... der advarer om cykelløb i det aktuelle tidsrum for torsdagsløbet" !!

  Lægger Baghjulet virkelig navn til det der?

  Hvem fra "Cykelklubben Baghjulet" har "leveret indput" og "udpeget problematiske steder"? Og er det "problematisk" at der er dårlige oversigtsforhold i et sving, fordi man har "for vane" at skære det af, når man kommer i høj fart i et felt?

  Jeg er ET stort spørgsmålstegn ....

  Sluk lyskrydset i Strib i i "løbsperioden" og indfør chip til fremme af "konkurrenceelementet". Så kan man også kåret Årets Cykelrytter i Torsdagsløbet...

  Det ER et 1. aprilsnar, det der ..

  Svar

 • Lars

  Lars

  10 september 2014 at 21:25 |
  Jeg havde det sjovt allerede i 2013 da jeg læste forslaget første gang.

  Svar

 • Helle Stougård

  Helle Stougård

  10 september 2014 at 15:58 |
  "Cykelløb torsdag fra 17 -20" ??

  "Fare for udskridning" pga. grus i venstre side af vejen.

  "Automatisk tidtagning" ....

  En halv million kr. til udbedring af "fremkommelighedsproblemer" ?!

  ER DET EN 1. APRIL JOKE DET DER?????

  Svar

Efterlad en kommentar

Du kommentere som gæst. Valgfri login forneden.