Kæmpeinsekter i skoven

Skrevet af Helle Stougård Fredag, 15 marts 2013. TAGS: MTB

I morges læste jeg et læserbrev i Fyens Stiftstidende. ”Mountainbikere provokerer” lød overskriften. Den handlede om MTB cykling i skovene omkring Odense og skribenten var ked af det.

Mountainbikeryttere forstyrrede, skrev han. De holdt sig ikke til de faste stier, men skabte i stedet et netværk af nye spor og byggede kreative ramper, især i kuperet terræn.

I det hele taget drøner de som kæmpeinsekter rundt, hvor det passer dem….”, sluttede skribenten sit læserbrev.

Efter endt arbejdsdag tog jeg til Fredags MTB for nye og uøvede MTB ryttere – og her var flere debutanter mødt op. Andre fortalte, at MTB cyklen havde stået ubrugt hen i mere end ét år. Turleder AP kom lige fra rygmassage – der var med andre ord god basis for en stille og rolig MTB tur til os alle.

Hvem der IKKE var debutant og i dårlig form, det var Nicolai Møller Madsen, som også var med.

Han tilbød os at vise lidt rundt på Melfar MTB ruten, som jo køres i morgen.

Og jeg må indrømme – at den med ”kæmpeinsektet”, der drønede rundt, dukkede op i mine tanker igen. Nicolai – BZZZZZ- drønede faktisk rundt og lignede et kæmpeinsekt, da turen gik ned mod Fænøsund og videre op i skoven.

BZZZZZ – så var han til højre – BZZZZZZ – så var han til venstre – så BZZZZZ – pludselig kom han drønende ned af en skrænt og BZZZZZ – vupti, fløj han ind på et sidepor, for at få en ekstra bakke på.

Jeg tror Nicolais tur ned i skoven, var dobbelt så lang som min :-)

fredagsmbt 150313B  fredagsmbt 150313C
 BZZZZZZZ  Turleder AP samler tropperne.

 

fredagsmbt 150313A fredagsmbt 150313
Turleder AP viser hvordan. Simon prøver lige én gang til

 

Nu er jeg en af dem, der ikke har været med Fredags MTB holdet i skoven længe og når jeg kommer der alene, ser jeg kun de brede stier. Så mens Nicolai viste os rundt på dele af Melfar MTB ruten – og AP havde travlt med at øse ud af tekniske fif til nye MTB ryttere – bemærkede jeg nye stier, som jeg aldrig har set i skoven før. Fine afgrænsede spor.

AP fortalte, at det her var nye spor, som Baghjulets MTB’ryttere havde lagt i nært samarbejde med skovfogeden. Spændende og hyggelige områder – og meget udfordrende.

Det kunne jeg da godt tænke mig at høre mere om. Er der ikke nogen, der vil fortælle om anlægningen af disse MTB områder i skoven? Hvordan er de blevet til og hvor finder vi dem?

Efter 1½ times sluttede fredagens tur ved Kongebrogården.

Tak til AP for en rigtig god tur. Fredags MTB holdet melder om fine og faste spor til Melfar MTB i morgen. Godt løb til jer alle sammen.

Fredags MTB holdet kører igen næste fredag kl. 15.30 fra Vandtårnet på Brovejen.

 

 

 

 

 

Efterlad en kommentar

Du kommentere som gæst. Valgfri login forneden.