BREAKING NEWS

Skrevet af Helle Stougård Mandag, 04 november 2013.

stempaleoNu kan I stemme på Leo. Det sker på dette link på BT:

 

klik ind her

Nederst på siden, finder I afstemningsfeltet, hvor I kan krydse af.

 

 

 

Hej Klubkammerater,

I skal snart til stemmeurnerne!

Vores Leo Jensen er nemlig blevet indstillet til awarden "Årets Cykelmotionist" hos Danish Bike Awards.

Han er indstillet pga. af sin store indsats i forbindelse med bla. Bianchi Melfar 24 (læs mere herunder). Det er en tidligere Melfar 24 deltager og sidste års vinder af titlen "Årets Cykelmotionist" Karsten Hoffmann, som har indstillet Leo.

Awarden uddeles ved en event i Cirkusbygningen, tirsdag, den 26. november - vi er flere, der allerede har booket billetter - læs mere her www.danishbikeaward.dk eller på deres facebookside her.

Jeg vender tilbage med mere info, så snart I kan se, hvor og hvordan vi kan stemme på Leo.

For selvfølgelig, skal han da han awarden "Årets Cykelmotionist" - hvis nogen har fortjent den, er det da ham :-)

leo krukke

Indstilling af Leo Jensen.

Om Leo

(Tekst: Helle Stougård)

Ingeniør. Født 7/9 1963 – fylder 50 år i år. Bor i Middelfart. Cykler i Motionscykelklubben Baghjulet. Gift med Anne-Marie, sammen har de 2 sønner på 23 og 17 år.

”Et feriebillede fik Leo op på cyklen”. Sådan kunne man læse i bladet ”Aktiv Træning” i 2008. Historien handlede om en mand, der lagde sin livstil om og blev cykelmotionist og det var sådan det startede for Leo Jensen i 1999. Dengang var han 36 år og vejede 100 kg. I dag, få uger efter sin 50 års fødselsdag, kan Leo Jensen se tilbage på 15 år som cykelmotionist.

Leo begyndte ret hurtigt at cykle i motionscykelklubben Baghjulet. Her engagerede han sig dybt i klub- og foreningsarbejdet. Leo deltog i mange af klubbens ture, bla. turen Kruså-Skagen på 390 km. Han har deltaget i et væld af danske og udenlandske motionscykelløb, lige fra Grejsdalløbet til La Marmotte. Ofte har han cyklen med, når turen går til Frankrig på ferie med familien.

I 2012 kørte han ”Paris-Brest-Paris” – en stor udfordring for en cykelmotionist som Leo Jensen, der ”Cykler for Sjov" (=Baghjulets slogan). Han gennemførte i tiden 68 timer og 54 minutter.

Leo cykler omkring 6-7000 km om året. Turen til arbejde Middelfart-Kolding-Middelfart bliver selvfølgelig tilbagelagt på cykel (i øvrigt på hans elskede gamle MBK singlespeed – udstyrsnørd behøver man ikke være).

Bianchi Melfar 24

Nysgerrighed og glødende interesse for motionscyklingen var drivkraften, da Leo Jensen i efteråret 2003 satte sig til sin computer og søgte spændende cyklesites på Internettet. Ved et tilfælde poppede et nyt og for europæiske motionscykelryttere fuldstændigt ukendt link op på hans skærm: National 24-Hour Challenge. Den da 40-årige danske motionist havde derved opdaget noget, der viste sig at være lidt af en institution indenfor amerikansk langdistance cykling. Lignende løb fandtes ikke i Danmark og det tændte en lys idé hos Leo Jensen.

Hvorfor ikke lave et 24-timers landevejsløb i det lille kongerige?

Idéen blev godt modtaget hos klubkammerater og bestyrelse i Baghjulet. Melfar 24-Hour Cycling Challenge var en realitet og naturligvis meldte Leo Jensen sig straks som den første deltager og sikrede sig derved start nr.1.

I 2005 tog Leo og 4 klubkammerater en tur til USA Michigan, og deltog i det amerikanske National 24 Hour.

leo usa

Melfar 24 blev en succes. Med årene steg deltagerantallet. Løbet blev i 2007 optaget i den internationale organisation Ultra Marathon Cycling Assosiation (UMCA), som er en sammenslutning af ultramaraton cykelløb verden over. 24 timers løbet er dermed blevet en del af The Ultramarathon World Cup og European Cup, som for World Cuppens vedkommende omfatter 15 langdistance motionscykelløb på 3 forskellige kontinenter. Løbet har status af RAAm qualifier og har for alvor sat dansk motionscykling på verdenskortet.

For Melfar 24 er et motionscykelløb, men det tiltrækker både den almindelige hyggemotionist, ultracyklister og elite langdistancecyklister. Med elite landistancerytternes indtog, får Melfar 24 Hour Cycling Challenge sin helt egen plads i motionscykelløbenes historie. Der findes stort set ingen cykelløb, hvor elite og motionister får mulighed for, at stille til start side om side på helt lige vilkår.

Ved Melfar24 køres på faste ruter. Sporten går meget kort fortalt ud på, at cykle så meget den enkelte deltager kan, på de 24 timer og det er op til den enkelte deltager hvor meget der skal cykles og hvordan de 24 timer skal disponeres. Derfor vil man ikke opleve en elite, som forsvinder i horisonten kort efter, at starten er gået. Elite og motionister vil komme til at køre side om side, hjul ved hjul hele døgnet igennem – det åbner for helt nye oplevelser for alle parter.

Melfar 24 blev kørt første gang i 2004 og blev i år afviklet for 10. gang – selvfølgelig med Leo Jensen som én af de 5 deltagere, som har cyklet med i alle 10 år.

Som ophavsmand til Melfar 24 har Leo Jensen skabt rammerne for et spændende og anderledes motionscykelløb og han har været med til at sætte dansk motionscykling på verdenskortet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentar (1)

 • Lars

  Lars

  30 oktober 2013 at 10:48 |
  "For selvfølgelig, skal han da han awarden "Årets Cykelmotionist" - hvis nogen har fortjent den, er det da ham :-)"

  HØRT, han får min stemme...

  Svar

Efterlad en kommentar

Du kommentere som gæst. Valgfri login forneden.