Harzen Turen - nu også med gravel-cykling

Skrevet af Harzen udvalget Fredag, 15 maj 2020

Harzen MTB turen – 2020

 

Som noget nyt i år er der nu en gravelgruppe på Harzen turen. 

Jan Ager og Michael Frederiksen vil stå for gruppen. De planlægger nogle ruter, hvor alle kan køre med uanset tekniske evner og lyst til tekniske nedkørsler. Og i en gruppe hvor der er plads til alle. Gravelgruppen mødes med de andre grupper til frokost.

Hvis du vil opleve det smukke Harzen med glade klubkammerater, så skynd dig at melde til.

Vi har rykket tilmeldings fristen til 18.maj kl 18. Så ind på klubmodul og snup en plads

 

 

TILMELDINGEN ER ÅBEN

Som de foregående år, arrangerer klubben igen en MTB tur til Harzen. Det bliver i år den 3. til 6. september.

harzen2020Baghjulet

Transporten derned foregår i privatbiler. Vi forsøger så vidt muligt at fylde bilerne, med 3-4 personer pr. bil.

I år skal vi skal bo i byen Bad Sachsa, som ligger lige op af Nationalparken, og skal derfor Ikke køre bil ud til startstedet, når vi først er kommet frem til hotellet.

Klubturen til Hotel Pension Ursula inkluderer denne gang:

1x Velkomst øl.
3x overnatninger m. morgenmads buffet.
2x frokost i terrænnet m. 1stk valgfri vand eller øl.
2x 3-retters aftensmad m. 1stk valgfri vand eller øl.
2x 2stk aflåselige garager til vores cykler.

(Desuden har vi lavet en rabataftale med hotellet, så de øl der bliver skrevet på værelset, afregnes til € 3,- pr. stk. (normal pris € 3,80)) https://www.pensionursula.com/index.php

Der er booket plads til 40personer, 15 dobbelt og 10 enkelt værelser, så overvej ikke for længe om du skal med. (Sidste år var turen udsolgt på bare 22 timer!)

 

Én dag med professionelle guider

I år har vi valgt at købe én dag, med 2 professionelle lokale Harzen MTB guider. Der vil være som vanligt være 2 turforslag, med hver sin sværhedsgrad, at vælge mellem, både fredag og lørdag, og så genbruger vi lørdags ruterne fra sidste år. (Søndagsturen bliver muligvis også genbrug) Dermed dækkes de tekniske niveauer mellem M1 og M3 bedst muligt! – Husk at få trænet forud for turstart, ligesom du selvfølgelig møder med en frisk serviceret cykel, der er testet og helt klar til de 3 dages strabadser!

 

Gruppeopdelt og social tur

Turen er en social tur, hvor vi opdeler os i 3-4 grupper. Der er IKKE udpeget nogen turleder i grupperne. Om gruppen vælger at følge tur forslaget, eller vælger en anden rute, er helt op til gruppen selv. Men vi hjælpes altid ad med at komme rundt på ruten! Det eneste krav er, at alle grupper mødes til frokost! Her vil det være muligt at skifte gruppe eller eventuelt lave en ny gruppe.

Gruppen sørger selvfølgelig for alle kommer helt med hjem og har en god oplevelse! – Sådan som Baghjulet jo altid kører.

 

Kom i god form

Du skal regne med at cykle ca. 5-6 timer pr. dag i et meget kuperet terræn. Der er rigtige bjerge i Harzen, og vi skal altså op og ned af en del af dem. For din egen skyld, og også kammeraterne i gruppen, skal du venligst møde op i god form!

Der er næsten altid mulighed for at køre uden om de sværeste passager. Undervejs aftaler grupperne selv hvordan de vil gøre dette.

 

MTB & Gravel cykel

I år vil det også være muligt at deltage på Gravel cykel, hvis man vælger at gøre dette må man forvente selv at skulle tilpasse ruterne, da de er lavet til MTB cykler og nogle passager nok er for tekniske til en cykel med smalle hjul og uden affjedring.

Når dagens cykeltur er vel overstået, foregår resten af tiden i en afslappet atmosfære, hvor nogle nok nyder den gode lokale "Weissbier” eller en god kop ”kaffee & Kucken”, og der fortælles røverhistorier om hvad der er foregået på dagens tur.

Der har efterhånden udviklet sig en lille tradition for, at nogle ankommer lidt tidligt, så det er muligt at cykle en tur torsdag eftermiddag. Dette bliver nu en frivillig del af det officielle arrangement. For dem der har mulighed herfor, bliver det nu muligt på tilmeldingsformularen at ønske dette.

Afgang: torsdag d. 3 september, med ankomst til Bad Sacha i løbet af dagen/ aftenen.
Hjemkomst: søndag d. 6 september om aftenen.

Ture: Vi cykler altså en lang tur fredag (2 ruter) og lørdag (2 ruter), og en kortere søndag formiddag (1 rute).

Tilmelding er åben fra d. 8/3 til d. 15/5-2020  18/6-20

MAX deltagerantal 40 personer – først til mølle.

Du tilmelder dig, samt betaler, på klub modul, hvor du skal svare på en del spørgsmål.

Dobbeltværelse koster kr. 1150,- pr. deltager.
Enkeltværelse koster kr. 1500,- pr. deltager.

Hvis du har behov for yderligere informationer, så kontakt Jan, Christian eller Henrik fra udvalget. Du kan jo også altid høre hvad andre, der har deltaget de foregående år, evt. kan oplyse.

I år gentages traditionen med min. 1 for-træningstur, (til Munkebjerg som sidste år), så hold øje med hjemmesiden og FB hvor de vil blive annonceret med fornuftigt varsel.

Ses vi mon i Harzen?
Det håber vi naturligvis!


Vh. Harzen udvalget, Christian M., Henrik S., Jan P.